KERK

WIJ VIEREN GRAAG …….

Feesten doen we met kleur en klank binnen de muren van onze monumentale kerk en de aanpalende feestzalen. Met een stevig gemotiveerde groep misdienaars en medewerkers trachten we van elke EUCHARISTIEVIERING een feestelijk gebeuren te maken. In het indrukwekkende decor van deze gotische kerk, met veel barokke kunstwerken, worden de vieringen regelmatig opgeluisterd door koorzangen en orgelklanken.
Op de hoogdagen wordt de beroemde preekstoel beklommen en de laatste zondag van november wordt onze patroonheilige Andreas uitgebreid gevierd tijdens de misviering van 10.30 uur en nadien kunnen we aanschuiven aan de feesttafel.
Regelmatig ONTMOETEN we mekaar na de eucharistieviering van 10.30 uur bij een kopje koffie of een glaasje wijn, meestal de 2de zondag van de maand. Elke donderdag, na de Sint-Ritadevotie en rozenkrans wordt genoten van een warme drank met een zoete versnapering.

MISSEN

Zon- en feestdagen

10.30u : gezongen mis, deels gregoriaans, en orgel
19.30u : mis met psalmodieën en aan het orgel Peter Possemiers

Weekmissen

Donderdag 15u : rozenkrans, St-Ritadevotie en Aanbidding-Lof

Biechtgelegenheden

Voor of na een Mis, na afspraak met pastoor Rudi Mannaerts.

Openingsuren van de kerk

-elke maan-, dins-, woens-, donder- en vrijdag van 9 uur tot 12 uur.
zaterdag van 10 uur tot 12 uur.
ingang :St-Andriesstraat (zijportaal) behalve op 1/1 - 1/5 - 21/7 - 11/11
- van 1 april t.e.m. 31 oktober : alle dagen van 14 uur tot 17 uur ingang via de Waaistraat (hoofdportaal)
- tijdens de kerstperiode : zie www.sint-andrieskerk.be

Rondleidingen :gratis voor particulieren van 1 mei tot einde september, elke zondag 15u