WAT IS WAARHEID?

EEN SCHILDERIJ VAN ALAIN SENEZ


De toespraken op deze inhuldiging werden gehouden door:
Mgr. Johan Bonny
Prof. Guido Van Heeswijck
Pastoor Rudi Mannaerts


BIOGRAFIE van Alain Senez
Alain Senez werd geboren in 1948 te Parijs, zijn familie verhuisd naar de Provence, waar hij zich inschrijft in de Academie van Schone Kunsten in Aix-en-Provence, dit op 14-jarige leeftijd, wat vrij jong is. Op 17-jarige leeftijd treedt hij in het atelier Legeult, dit is de Nationale Hogeschool van Schone Kunsten te Parijs. Daar behaalt hij verschillende onderscheidingen, waaronder de onderscheidingen voor monumentale schilderkunst, architectuur en perspectief. Op 19-jarige leeftijd wordt hij benoemd tot teken-assistent bij de sectie architectuur. Tijdens deze periode behaalt hij voor het schilderen van Landschappen de grote Rocheron-prijs en eveneens de
Fortin-Ivry-prijs van de stad Parijs. In 1968 was hij ďtweede grote logistď in de voor het laatst uit de geschiedenis gehouden wereldbekende Grote Prijs Van Rome. Zijn creatieve en picturale ontplooiing werd onderbroken door zijn legerdienst in Afrika. Hierna geeft hij onderricht in het zuiden van Frankrijk. Hij herneemt het schilderen in 1974. Hij installeert zich te Parijs en brengt zijn figuratieve ontplooiing tot een ongeziene hoogte. Na een kort verblijf in Toscane keert hij terug naar zijn atelier. Hij stelde tentoon in Frankrijk, Duitsland, Nederland, ItaliŽ, Ierland, Groot-BrittanniŽ, Polen, Spanje, Zwitserland, de Verenigde staten van Amerika en BelgiŽ waar hij in exclusiviteit samenwerkt met galerie Maru.

Op 18 april 2012 werd het schilderij 'WAT IS WAARHEID4 ingehuldigd in de Sint-Andrieskerk in Antwerpen.
De volledige teksten van de voordrachten kan je lezen met deze link: KLIK HIER VOOR DE TEKSTENBij volgende filmbeelden geeft Pastoor Rudi Mannaerts een toelichting bij het schilderij "WAT IS WAARHEID" van Alain Senez.
De film kan je belijken met volgende link: KLIK HIER OM DE FILM TE BEKIJKEN